REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Prezidentė paskyrė naują energetikos ministrą

A. Butkevičius: dėl „darbiečių“ kandidato jau susitarta (atnaujinta 15.23)

Energetikos ministru pirmadienį paskirtas „Klaipėdos naftos“ vadovas Rokas Masiulis. Tai pranešė prezidentės spaudos tarnyba.

Energetikos ministru pirmadienį paskirtas „Klaipėdos naftos“ vadovas Rokas Masiulis. Tai pranešė prezidentės spaudos tarnyba.

REKLAMA

Prezidentė Dalia Grybauskaitė atitinkamą dekretą pasirašė atsižvelgdama į premjero Algirdo Butkevičiaus teikimą.

Pats A. Butkevičius interviu LRT televizijai tikino, kad kandidatą pristatė Darbo partijos pirmininkė, Seimo vadovė Loreta Graužinienė.

„Aš neseniai buvau susitikęs su Seimo pirmininke, ji pristatė kandidatą į energetikos ministro postą. Šitas kandidatas yra R. Masiulis, dabartinis „Klaipėdos naftos“ vadovas“, – sakė premjeras.

Pasak jo, R. Masiulis yra kompetentingas ir gerai išmano tarptautinę energetikos sistemą bei Lietuvoje įgyvendinamus energetikos projektus.

„Pirmiausiai buvo susitarta, kad naujas energetikos ministras turi būti kompetentingas, turi būti ne naujokas ir gerai išmanyti tiek tarptautinę energetikos sistemą, tiek Lietuvoje įgyvendinamus projektus. Tikiuosi, kad šitas žmogus (R. Masiulis – BNS) ir toliau bus atsakingas už suskystintų gamtinių dujų terminalo įgyvendinimą“, – kalbėjo premjeras.

REKLAMA
REKLAMA

R. Masiulis nuo 2010 metų iki šiol ėjo generalinio direktoriaus pareigas bendrovėje „Klaipėdos nafta“. Šį įmonė atsakinga už suskystintųjų gamtinių dujų terminalo projekto įgyvendinimą. Anksčiau R. Masiulis yra dirbęs tarptautinėse audito bendrovėse, ėjo direktoriaus pareigas finansinių paslaugų įmonėje.

REKLAMA

R. Masiulis Vilniaus universitete yra baigęs ekonomikos studijas, taip pat turi tarptautinių santykių ir politikos mokslų bakalauro laipsnį.

Anksčiau Darbo partija skelbė, kad ji kandidatus į energetikos ministrus paskelbs per tarybos posėdį pirmadienio vakarą.

Dėl „darbiečių“ kandidato A. Butkevičius jau susitarė su prezidente

Energetikos ministru greičiausiai taps Darbo partijos deleguotas Rokas Masiulis. Apie tai kalbėdamas LRT televizijos laidoje „Laba diena, Lietuva“ pirmadienį sakė ministras pirmininkas Algirdas Butkevičius.

„Seimo pirmininkė pristatė kandidatą į energetikos ministrus. Šitas kandidatas yra R. Masiulis, dabartinis „Klaipėdos naftos“ bendrovės vadovas. Po to kalbėjausi su prezidente ir prieš pusę valandos pasirašiau prezidentei teikimą skirti R. Masiulį į energetikos ministro postą. Ir prezidentė pasakė, kad neprieštarauja“, – sakė premjeras. Jis pridūrė manantis, kad savo parašą D. Grybauskaitė padės dar prieš išvykdama vizito į JAV.

REKLAMA
REKLAMA

Vertindamas R. Masiulio kompetenciją, A. Butkevičius pažymėjo, kad su Darbo partija, kuri deleguoja R. Masiulį, iš anksto buvo susitarta, jog „naujas energetikos ministras turi būti kompetentingas, turi būti ne naujokas ir gerai išmanyti tiek tarptautinę dabartinę energetikos sistemą, tiek Lietuvoj įgyvendinamus projektus, nes naujam žmogui atėjus būtų labai sudėtinga, kol įsigilintų į visus projektus“. „Džiaugiuosi, kad Darbo partija supato, jog reikia skirti kompetentingą žmogų. (…) Šitas žmogus bus atsakingas už suskystintų gamtinių dujų terminalo įgyvendinimą, nes šiuo metu tai yra pagrindinė užduotis, kaip „Klaipėdos naftos“ bendrovės vadovui, ir aš dar pajuokaudamas, kai pasirašiau teikimą prezidentei, sakiau, kad jis dar daug dienų turės praleisti Klaipėdoj „priduodant“ šitą objektą ir tokia jau jo bus dalia“, – sakė premjeras.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Dujų kaina vartotojams nedidės

Pasak A. Butkevičiaus, vienas didžiausių prioritetų energetikoje yra suskystintųjų gamtinių dujų terminalas. „Aš manau, tai yra istorinis projektas visai Lietuvai. Iš pradžių gal nelabai tikėjau, kad Lietuva gali sėkmingai per tokį trumpą laikotarpį jį įgyvendinti. O žinant, kokia yra geopolitinė padėtis, to projekto svarba dar labiau išaugo. (….) Galiu visus nuramint, kad dėl naujos infrastruktūros dujų kaina tikrai nepadidės“, – sakė A. Butkevičius. Jo teigimu, tiek šiais, tiek kitais metais, jeigu dujų ir naftos kainų politika išliks tokia pati, „šitas objektas duos mums didžiulių pliusų – dujų sektorius Lietuvoje pirmas iš Baltijos šalių bus diversifikuotas ir, manau, esam pajėgūs netgi Latviją aprūpinti dujomis“.

BNS ir „Balsas.lt“ informacija

 

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų